Actes de record i Homenatge Montserrat Abelló

print pdf
27/06/2018

Actes de record i Homenatge Montserrat Abelló

El 1918 va néixer, a Tarragona, la poeta i traductora Montserrat Abelló. Durant la seva infància va estiuejar al Mas dels Hostalets al terme de Cabra “Hi havia una terrassa petita, a la banda esquerra, que donava a la part de l’era, a

les nits m'agradava estirar-me de panxa enlaire per mirar les estrelles". Així en parla al llibre "El miracle és viure" 2015 Ara Llibres.

La Montserrat va morir el 2014. Una dona excepcional, optimista i positiva.

“La família Abelló extensa (tots els cosins i cosines de la Montserrat Abelló i els seus descendents) mantenim encara forts lligams sentimentals amb el Mas dels Hostalets” Mireia Bofill, filla de la Montserrat.

“M’és necessari l’ordre vegetal de les espigues, l’incansable ruta d’una rel, la majestat ombrívola d’un arbre, la immediata transparència de l’aigua, per retrobar-me”

Montserrat Abelló, Paraules no dites, 1981

“Llegiu-la, descobriu-la i estimeu-la” Arnau Martínez

 

ACTES

 

22 d’abril al 6 de maig. EXPOSICIÓ MONTSERRAT ABELLÓ preparada per l’Associació de Dones de Cabra del Camp

Vestíbul Sindicat
 

Festa major petita, 6 de maig 19h: XXIII Certamen literari. PRESENTACIÓ ACTES de l’Any Montserrat Abelló a Cabra del Camp.

Sala del Sindicat
 

30 de juny 19h: RECITAL-HOMENATGE AL MAS DELS HOSTALETS

Comptarem amb la participació de Laura Borràs (comissària Any Montserrat Abelló), Rosabel Bofarull (pianista) i familiars de la Montserrat

 

Del 31 d’octubre al 19 de novembre. EXPOSICIÓ “Montserrat Abelló. “Visc i torno a reviure” de la Institució de les Lletres Catalanes.

Vestíbul Sindicat

 

17 de novembre 18.30h. PROJECCIÓ del documental “Com cau la tarda” de la Clara Bofill, néta de la Montserrat.

Sala del Sindicat