Festes del Camp

print pdf

Festes del Sembrar, Segar i Batre

 

Un reconeixement i homenatge a la pagesia

Cabra del Camp té molt present les seves arrels agrícoles, el dur treball de la terra, la pagesia que vivia del que produïa, les jornades de treball sol a dol, l'esforç de les famílies per tirar endavant, les collites que no sempre eres les desitjades. D'aquest passat, gràcies a la implicació i al treball voluntari de moltes persones, el municipi, amb l'implus de l'Ajuntament, el 1988 en va voler fer una celebració, que actualment, en tres diades, configura les Festes del Sembrar, Segar i Batre de Cabra del Camp.

Les eines i estris que restaven a l'oblit en tantes cases pageses del poble ha recuperat la seva funció. Cabra es posa mans a la feina i demostra com se sembrava el cereal, com se segava i com se separava el gra de la palla, una feina molt laboriosa, ja que per fer el que ara fa una recol·lectora en unes hores, abans calien dies i dies i el treball de moltes persones.

Una descoberta al passat, però també a un poble molt viu que mira el futur sense oblidar les generacions anteriors. Un bon motiu per compartir amb els cabrencs i cabrenques aquestes festes re recorden i fan homenatge a les feines agrícoles d'antany.

Prem AQUÍ per descarregar-te el programa de la Festa del Segar 

 

Dates festes del Segar, Batre i Sembrar 2014

El dia 6 de juliol de 2014 : XXVI Festa del Segar

El dia 3 d' agost de 2014 : XXVI Festa del Batre

El dia 16 de novembre de 2014 : VIII Festa del Sembrar

 

2015

Diumenge 5 de juliol de 2015 :  27a FESTA DEL SEGAR

Diumenge 2 d' agost de 2015 :  27a FESTA DEL BATRE

Diumenge 15 de novembre de 2015 : 9a FESTA DEL SEMBRAR

 

Cartell 27a Festa del Segar i 11a Mostra d' oficis